Congres

Als alle sprekers geweest zijn, is het tijd voor ontspanning. Maar dat niet alleen. Het publiek heeft behoefte aan een laatste woord, een afsluiting. Alles wat gezegd is nog even de revue laten passeren, maar dan op een prikkelende manier.

 

 

Als sneldichter ben ik een leek, wat betreft het onderwerp van het congres. Maar daarin schuilt juist mijn kracht. Ik stap buiten het jargon en ik laat mijn verbeelding los op de kwesties die aan de orde zijn gekomen. Vaak weet ik de vinger op de zere plek te leggen. Daar waar spanning zit, daar wordt mijn pen naartoe gelokt.

 

‘David, ik was zeer onder de indruk van jouw performance. Verrassend hoe jij – als leek, in mijn ogen – de juiste woorden en toon wist te vinden, waarmee je precies de spijker op de kop sloeg.’
Andro Stelk van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, tijdens de conferentie ‘mensenhandel’

‘Een geweldig gedicht dat in mijn hart voelbaar maakt waar het bij ons om gaat.’
Ruth Maas, directeur van Zorgcentra De Betuwe, bij de stakeholdersbijeenkomst ‘Scheiden van wonen en zorg in perspectief’

‘David omlijstte met zijn gedicht het event Sharing education. Met zachte woorden wist hij de deelnemers te inspireren om nog eens door te praten over de twijfel, boosheid, verwondering en de inspiratie die loskwamen door de voordrachten van de sprekers.’
Marloes te Riele, Seats2meet.com, organisator van het evenement Sharing education.

 

Een greep uit de verzameling opdrachtgevers voor wie ik gedichten heb geschreven: