De Poëzie Escribano

Als poëzie escribano kom ik op festivals en feesten. Ik breng een act die ingetogen is, te midden van de drukke festiviteiten.

escr. promo kleur
Foto: Jacqueline Besemer

Gedurende de dag is er steeds weer een onderonsje tussen mij en een bezoeker. Een kort samenzijn, met een concreet resultaat: een uniek gedicht.

 

Wat is de poëzie escribano?

Op het Plaza Domingo, hartje Mexico Stad, werkt de traditionele ‘escribano’. Hij zit onder de arcades op het plein, achter zijn typemachine. Als je niet kunt schrijven, tikt hij de brief die je hem dicteert, of hij helpt je met opstellen van officiële documenten.

De Poëzie Escribano is een variant daarop. Als je bij mij aan tafel komt, zet ik jouw verhaal op papier. Maar dan poëtisch. Je kunt terecht met alles wat je maar bezighoudt. Heb je een boodschap voor iemand? Een mooie herinnering, een verhaal of een dilemma? Schuif aan en ik verander je gedachten in poëzie.

Wat doet de poëzie escribano?

 

Parade Vitaliteit ontmoet Kwetsbaarheid

Ik verschijn met mijn antieke Olivetti typemachine ter plekke. Ik neem plaats achter mijn tafel. Ik ontvang gasten, die me vertellen over hun zielenroerselen. Als ik genoeg informatie verzameld heb, begin ik te tikken. Kort daarna is de tekst af en lees ik hem aan mijn gast voor. Hij of zij krijgt het geschrevene mee, in een mooie envelop. Alles bij elkaar duurt het een kwartiertje.

Voor boekingen/optredens kunt u contact met me opnemen, op 06-26900103

Dagblad Trouw: Binnen een kwartier is de sneldichter klaar en rolt er een prachtig gedicht uit zijn schrijfmachine.

Brabants Dagblad: Het is mooi, ‘de onmogelijke palingbepaling waar de een stopt en de ander begint’. Het is ook mooi dat je de dichter evengoed kunt benaderen met een verhaal over je fiets, een kind dat is gevallen of je eerste indrukken van Festival Boulevard. Dat heeft dit jaar toch wel zeldzaam veel te bieden op deze manier.

11 antwoorden op “De Poëzie Escribano”

 1. Gisteren op de Dag van de Literatuur heb je een prachtig gedicht voor mij gemaakt, als ode aan mijn donor. Je hebt mij diep geraakt! Heel veel dank hiervoor.

 2. “…Het kuierleven, ik voer het nootjes uit mijn hand.
  Ik zal deze set pas in de tie break beslissen.
  Zo weinig wil ik ervan missen…”

  Fantastisch David, het was een waar kunststukje!

 3. Het is een gedicht geworden met lieflijke historie met zachte woorden die beroeren en mij bij zullen blijven.
  En dat allemaal op de Boulevard op de Parade naast de Sint Jan.

 4. Jeetje… Ben er nog steeds stil van..

  Bedankt voor de mooie woorden die je voor me schreef tijdens Festival Onderstroom in Vlissingen!

  Ik zal ze inlijsten en heel goed bewaren….

 5. Tijdens het Straatfestival Onderstroom in Vlissingen schreef je een gedicht voor me, zó indrukwekkend, dat ik het koester als een waardevol geschenk en een onvergetelijke herinnering. Ik ben er ongelofelijk rijk mee, dankjewel!

 6. Onderstroom festival Vlissingen:
  “Even” m’n gedachten laten omzetten in poëzie.
  Ik dacht dat dit een onmogelijk iets zou worden, maar je hebt me enorm weten te raken. Mijn eigen gedachten zo mooi door jou verwoord.
  Die kwam binnen! Mooi, zo mooi. Bedankt!

 7. Afgelopen zaterdag, de Nacht van de Kunst en Wetenschap.
  Jouw gedicht dat me het prachtige gevoel heeft gegeven van ‘nietig’ zijn
  en tegelijkertijd de ruimte innemend door gezien te worden. Dank!!

 8. Je hebt op mijn afscheid van PuurZuid een prachtig gedicht over mij gemaakt n.a.v. wat je zoal had vernomen over mij. Daarna dat met veel passie voordragen. Er was rondom dat afscheid veel om dankbaar voor te zijn: je gedicht is daarvan een prachtig blijvend iets. Mijn bijzondere dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 15 =