Afscheid collega

Een collega die met pensioen gaat of die een andere baan heeft gevonden wil je op een mooie manier uitzwaaien. Als dank voor de jaren dat jullie hebben samengewerkt. Soms vertrekt een leidinggevende die veel betekend heeft voor het bedrijf en de mensen die daar werken. Dan wil je daarbij stil staan.

Ik schrijf mijn gedicht tijdens de afscheidsreceptie. Door met de aanwezige collega’s te praten vormt zich een beeld van de persoon over wie het gaat. Ik verzamel zo veel mogelijk karakteristieke details om een mooi portret samen te stellen met mijn woorden.

Aan het eind van de afscheidsborrel neem ik het woord en lees ik mijn gedicht voor. Ik geef een stem aan de gevoelens die heersen onder de achterblijvende collega’s.

Een mooie afsluiting van een periode, gevangen in een poëtische tekst.

‘Je hebt op mijn afscheid van PuurZuid een prachtig gedicht over mij gemaakt n.a.v. wat je zoal had vernomen over mij. Daarna dat met veel passie voordragen. Er was rondom dat afscheid veel om dankbaar voor te zijn: je gedicht is daarvan een prachtig blijvend iets. Mijn bijzondere dank.’ – Wybren Bakker