Zaakjes voor elkaar

Samen met: Toon
Luister het hier: Zaakjes voor elkaar

Datum: vrijdag 3 december
Begintijdstip: 14.00 uur
Klaar: 16.30 uur
Drinken: 2 thee
Eten: 4 geroosterde boterhammen

En hoe ging het allemaal in zijn werk?
We hadden elkaar al zo lang niet gezien dat Toon verbaasd uitriep dat ik een sík had, toen ik zijn woning binnen ging. Mijn sik is me inmiddels zo vertrouwd, dat het voelt alsof ik hem al jaren draag.
Tijdens de geroosterde brood kwam ter sprake dat ik mijn huis uit moet en vertelde ik maar weer een keer het hele verhaal over hoe dat zo gekomen is. Een halfuur later hadden we het over Toons nieuwe badkamer die hij erin had laten zetten en vroeg ik verbaasd of dit misschien zijn eigen woning was. Hij antwoordde met ja, en na wat doorvragen van mij voegde hij eraan toe dat hij 350 euro per maand kwijt was aan hypotheek. Hij sloot af met: ‘En dat is dus erg weinig…’
Vooral dat laatste vonden we allebei erg grappig. Het idee ontstond om een lied te maken over een man die een vriend op bezoek krijgt die diep in de problemen zit. En dat die man dan alleen maar gaat zitten uitweiden over hoe goed hij zijn zaakjes wel niet voor elkaar heeft, zonder de ander te helpen…

Rolverdeling: Toon op de gitaar en ik zingen en de tekst op papier zetten. Tussendoor even het dingetje opnemen om te luisteren of het wel ergens naar klonk en wat improvisaties inzingen. Aan het eind in een keer de song opgenomen.

Meer informatie over Toon: www.drumbo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 7 =