Dichter op je bruiloft

Poëzie is geweldig, omdat het emoties kan oproepen. Als je naar een gedicht luistert, weet je niet precies hoe het kan, maar de woorden dringen je ziel binnen. Dat is de specialiteit van De Poëzie Escribano: alles zo opschrijven dat de ontvanger echt gaat voelen wat er gezegd wordt.

Je kunt kiezen uit twee opties.

Een gedicht voor het bruidspaar 
Tijdens de receptie loop ik tussen de gasten. Ik praat met ze over het bruidspaar en zo verzamel ik bijzonderheden om te gebruiken in mijn voordracht. Ter plekke schrijf ik een gedicht; gebaseerd op de verhalen van de gasten (en daarom ook namens de familie en de vrienden). Op een geschikt moment, bepaald door de ceremoniemeester, lees ik het voor aan alle toehoorders, maar natuurlijk vooral aan het bruidspaar.

Gedichten voor de gasten
Op de receptie of op het feest zit ik in mijn decor, achter mijn antieke typemachine. Als er een gast bij mij aan tafel komt zitten, hebben we een gesprek, waarna is speciaal voor deze persoon een gedicht schrijf. Ik lees het voor en daarna mag mijn gast het getypte gedicht hebben. Een mooi cadeau van het bruidspaar aan de familie en vrienden. Elke ontmoeting duurt ongeveer een kwartier, waarna de volgende gast mag aanschuiven.

Natuurlijk is ook een combinatie van de twee opties mogelijk.