Hexum

Bestel bij bol.com: Hexum

Felix komt onverwachts zijn jeugdvriendin Morak tegen, die hij dertig jaar niet heeft gezien. Dit gebeurt aan de vooravond van de veelbesproken schaaktweekamp om de wereldtitel, waar hij als secondant van de uitdager, de even briljante als maniakale Carlos Castella, bij betrokken is.

Als kind hadden Felix en Morak een symbiotische relatie, tijdens het samenwoonexperiment van hun ouders op een boerderij in Hexum. Dat de kinderen na het jammerlijk mislukken van het experiment abrupt uit elkaar zijn gehaald, heeft hun beider levens dramatisch beïnvloed.

Eén gedachte over “Hexum”

 1. Hallo David,

  Op dit moment ben ik ergens midden in het boek.
  De symbiose spat van de bladzijden af! Dat intrigeert mij. Leuk en niet leuk. Zoiets.
  De relatie tussen Felix en de feministische moeder is op een briljante wijze neergezet. Mijn hart breekt, als ik de zoon zie hunkeren naar gewoon maar een beetje warme moederlijke liefde, feministisch of niet, dat is dan om het even.
  Prachtig hoe ik dat ook terug zie keren in de eigenzinnigheid van Morak, die graag wat rondparadeert in haar atelier, met Felix in haar nabijheid.
  Echter, ik voel veel meer compassie met Morak, dan met de moeder.
  De moeder is nog steeds zo vermoeiend op zoek naar zichzelf, terwijl Morak zich veel sterker profileert als een authentieke persoonlijkheid.
  Ik verheug mij op de jeugdverhalen van Felix en Morak, omdat dit voor mij het feest der herkenning is.
  Met dat schaken heb ik minder. Ik weet niets van die wereld, en dat maakt het lastig om op dit gebied het verhaal te volgen.
  Maar wie weet is dat wel anders als ik het boek helemaal gelezen heb!

Reacties zijn gesloten.